Bomen- en kruidenwandeling 11 mei

De natuur stond in mei weer te pronken en dat wilde de stichting Boom & Bosch u graag laten zien. De bomen stonden of kwamen weer in bloei.

Vandaar dat we op zondag 11 mei 2014 weer een (eetbare) bomen- en kruidenwandeling hebben georganiseerd. Tijdens deze wandeling besteedden we extra aandacht aan de eetbaarheid en de eventuele medicinale werking van blad en/of schors van de bomen.

Wist u bijvoorbeeld dat als u op een blaadje van een es kauwt, nare knoflooklucht vanzelf verdwijnt? En waarom er van iepenhout doodskisten worden gemaakt?

De bomen oefenen een grote invloed uit op de rondom de boom groeiende kruiden die vroeger in de stad werden gebruikt als medicinale armeluikruiden., maar ook als aanvulling op het voedsel. 

We bezochten tijdens deze 2,5 uur durende wandeling ook de minder bekende plekken van het zuidelijk deel van het centrum. 

Kortom, niet alleen kijken, maar ook proeven van de mooie bomen en kruiden in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. 

Het vertrekpunt van de wandeling was vlakbij het station, alwaar u in de buurt op het P&R terrein kunt parkeren.

De wandeling begon om 10.00 uur bij de Wilhelminabrug aan de Sint Janssingel/Visstraat. (verzamelpunt: tegenover de voormalige ABN Amro bank) en leidt u via de Uilenburg langs de vesting en de diverse bastions  naar de Parade. A.u.b. vooraf aanmelden bij bomengids Jules Faber: jlfaber@hetnet.nl

Voor de wandeling, met info en routekaart, vroeg de stichting een onkostenvergoeding van 3 euro per persoon. Kinderen boden wij deze wandeling gratis aan. 

Stichting Boom & Bosch stelt zich positief kritisch op voor een verantwoord beheer en bescherming van bomen. binnen 's-Hertogenbosch en omstreken.