Herdenkingsbomen voor troonswisseling

Stichting Boom & Bosch heeft de gemeente `s-Hertogenbosch gewezen op het project "Koningsbomen", een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, in overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst. Sinds het ontstaan van het Nederlandse koningshuis is het een traditie om bij iedere abdicatie en geboorte een zogenoemde koningslinde aan te planten. B&B gaf aan  dat in tal van gemeenten monumentale koningslindes herinneren aan het begin van het koningschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

In 2004 is er ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia op bastion Oranje een koningslinde aangeplant. De linde is een echte herdenkingsboom.

Omdat de huldiging van onze koning een bijzondere gebeurtenis is, heeft Boom & Bosch voorgesteld om niet alleen in de stad Den Bosch een herdenkingsboom aan te planten, maar ook in alle dorpen en buurtschappen die deel uitmaken van de gemeente 's-Hertogenbosch, zoals Bokhoven, Deuteren, Dieskant, Empel, Engelen, Gewande, Hintham, Kruisstraat, Maliskamp, Meerwijk, Orthen, Oud-Empel en Rosmalen. De gemeente vond dit een sympathiek idee en heeft het idee overgenomen. Er is budget voor 12 koningsbomen, waarmee de aanplant van een goede boom op een goede plek vergoed wordt.

Kijk hier naar de locaties waar de koningslindes worden geplant.